Tafeltennnis

BUITENPOST - De tafeltennissers van Buitenpost verloren zaterdag de belangrijke Friese derby op landelijk tweede divisie-niveau van FTTC uit Franeker. De kleine 4-6 nederlaag bleek voor de Buitenposter-equipe geen grote gevolgen te hebben aangezien concurrent ENTAC verrassend stevig onderuit ging tegen hekkensluiter US. Met nog twee wedstrijden te gaan zullen van de tafeltennissers Jaap van Tijum, Thomas Kuijer en Arnoud Hofman een voorsprong van twee punten moeten verdedigen om lijfsbehoud veilig te stellen.

Paardensport

TOLBERT - De Heideruters uit Harkema waren weer van de partij op verschillende concoursen. Donderdag reed Ciska Bakker met haar pony Sterloin op een concours in Tolbert. Deze combinatie won de eerste prijs in de klasse B met 81 punten voor de rijstijl. Dineke Veenstra reed met haar pony Anjershof Peggy in de klasse M. In deze klasse reed ze naar de eerste prijs en de snelste tijd.

Cristina van der Tuin reed met Highflyer in de klasse L. Ook deze combinatie reed naar de snelste tijd en de eerste prijs. Jade Bolhuis en haar pony Dorien deden mee met de dressuurcompetitie in Winschoten. Zij won de eerste prijs in de L2 dressuur met 67,19 procent.