tenue) profileert zich als
titelkandidaat in de derde klasse.
VV Zwaagwesteinde (rood-groen tenue) profileert zich als titelkandidaat in de derde klasse. Foto: Ingezonden

VV Zwaagwesteinde trekt opgaande lijn door

OPEINDE - Voetbalvereniging Zwaagwesteinde heeft aan de voortreffelijke reeks van vijf zeges op rij nummer 6 toegevoegd. In de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen ONT nam Zwaagwest einde drie punten mee terug naar huis: 2-3.

ONT bungelde voor de winterstop nog ergens onderaan, maar is zich middels een goede reeks na de winterstop aardig uit de problemen aan het spelen. Zwaagwesteinde werd afgetroefd op felheid en duelkracht, al hoefde doelman Johan Jan Kleefstra zich niet in het zweet te werken. De eerste keer dat Zwaagwesteinde er uit kwam, na dertien minuten, was het ook direct raak. Lieuwe de Roos liep zich vast, maar door een misverstand tussen doelman Hidde Ament en een verdediger belandde de bal bij Jan Eisma, die de bal van dichtbij in een leeg doel kon schuiven. ONT reageerde twee minuten later met een mooie aanval door het centrum met als eindstation Michel Weisser, die doelman Kleefstra kansloos liet: 1-1. Gaandeweg kreeg Zwaagwesteinde meer grip op het duel. Jan Eisma kwam na een half uur spelen voor doelman Ament net een teen tekort, maar vier minuten later was het wel raak. Ament zat er volledig naast bij een voorzet van Eisma, waarna Lieuwe de Roos met enig fortuin kon afronden: 1-2. Meteen na rust deelde Zwaagwesteinde wel een doffe dreun uit aan de thuisclub. Plots stond Kevin Fennema alleen voor doelman Ament. Hij behield het overzicht en stelde Sybrand Heidstra in staat om binnen de minuut na rust 1-3 aan te tekenen. Marten Folkersma van ONT bracht de achterstand terug tot 2-3.