Urban Dance

DRACHTEN - Zondag was de voorronde van het Urban Dance KNGU in Drachten. In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie organiseerde Dans Studio Drachten bij het Sportcentrum in Drachten een geslaagde danswedstrijd.

Er waren ruim 700 bezoekers en tientallen acts. Uit heel Nederland kwamen er veel dansers op dit evenement af, wat voor een mooie dansverbinding zorgde. Het niveau van de dansers lag hoog, er was een gezonde concurrentie maar ook een plezierige gunfactor. De teams van DSD wonnen de volgende prijzen. Kiddy Kids derde prijs, categorie tot en met 10 jaar (showdance). Snowgirls derde prijs categorie tot en met 13 jaar (showdance). Breath less tweede prijs categorie 14 tot en met 17 jaar (showdance). Flash squad zevende, categorie tot en met 13 jaar (hiphop). Majestic Girls vierde, categorie tot en met 13 jaar (showdance).

Ritmisch goud

ALPHEN AAN DEN RIJN - In de Limeshal in Alphen aan den Rijn werden de tickets verdeeld voor de halve finale ritmische gymnastiek eerste divisie van de KNGU. Op dit hoogste niveau kwamen 4 ritmische gymnastes van OBQ-DFS uit Leeuwarden en Burgum in actie met een driekamp met bal, knots en lint. Sara Zarza won goud bij de junioren, waar Nijah de Boer vijfde werd. Lisa van Dongen en Jente Bouma behaalden in hun seniorencategorie een vijfde plaats. Alle vier gymnastes hebben zich geplaatst voor de halve finales van het NK.