Nina Visser, Fenna Hoekstra, Annyk Jongsma, Ilse Noteboom, Emily 
Okkema van RSO Oudega.
Nina Visser, Fenna Hoekstra, Annyk Jongsma, Ilse Noteboom, Emily Okkema van RSO Oudega. Foto: Ingezonden

Diverse toestelfinales voor RSO Oudega

LEMMER - Op zaterdag 6 april mochten Jesse de Vries en Roel Wijmenga van gymnastiekvereniging RSO uit Oudega in actie komen tijdens de districtsfinale herenturnen van Groningen, Drenthe en Friesland in Lemmer. Er moest op zes toestellen worden geturnd.

De beide jongens hebben het voortreffelijk gedaan, maar de punten waren net niet hoog genoeg voor een plekje op het podium. Wel is Roel tweede op het onderdeel voltige geworden en Jesse derde op het onderdeel rek. Roel mag tijdens de toestelfinale op 15 juni nog eens in actie komen op de brug en voltige, Jesse op de vloer, voltige en rek. Riemer Sjoerd Mulder heeft tijdens de vorige wedstrijd nog een toestelfinale op de brug behaald.

Dames in Nieuwehorne

Op dezelfde dag moesten ook de dames wedstrijdgroep 4 aantreden in Nieuwehorne, om te turnen op de pegasus, brug ongelijk, vloer en evenwichtsbalk. Bij de junioren wist Emily Okkema de bronzen medaille in de wacht te slepen. Emily haalde tevens een toestelfinale op de vloer en sprong.

Ilse Noteboom haalde net niet een medaille (op een paar tienden na). Wel sleepte ze een toestelfinale voor de balk in de wacht. Nina Visser turnde heel strak, maar een black-out op het onderdeel vloer zorgde voor een lage score. Wel heeft ook zij een toestelfinale op de brug. Annyk Jongsma werd eerste op de brug ongelijk. Hiermee sleepte ze ook een toestelfinale in de wacht.

Fenna Hoekstra werd na een knappe brugoefening achtste op het onderdeel brug in een deelnemersveld van 24. In de laatste wedstrijd mocht bij de senioren Nynke van Meerveld nog haar oefeningen laten zien. Ze haalde ook net het podium niet, maar werd tweede op de sprong. Het was een geslaagde wedstrijddag.