De Pypkesjongers uit Suwâld tijdens een voorgaande editie van het
Burgumer Korenfestival.
De Pypkesjongers uit Suwâld tijdens een voorgaande editie van het Burgumer Korenfestival. Foto: Ingezonden

Burgumer Korenfestival zaterdag 13 april

BURGUM - Op zaterdag 13 april is het weer gezellig in het Burgumer centrum. De Burgumer Aktiviteiten Kommissie start het seizoen met het traditionele Korenfestival. Maar liefst elf verschillende koren treden op vanaf vier verschillende podia. Pop, shanty en andere gen res zijn vertegenwoordigd.

"Het enthousiasme van koren die aan het festival in Burgum willen meedoen, is groot", vertelt Atsje Lettinga. "We hebben daardoor weer een mooi programma kunnen samenstellen. Het is natuurlijk altijd spannend wat voor weer het wordt. Maar we gaan uiteraard uit van droog weer en veel gezelligheid. Het Korenfestival is een mooi begin van het activiteiten- en cultureel seizoen in Burgum."

De podia vindt u aan de Markt bij Slagerij Klijn, op het plein bij Beerda, bij De Pleats en het podium tegenover Blokker.
De deelnemende koren zijn: Frou ljuskoar Eigenwiis, De Brêgesjongers, De Feanstampers, Shantykoor De Beurtskippers, Shantykoor de Pypkesjongers, Popkoor Wergea, Eigen-Wijs Popkoor, Koardinaasje, Popkoor Pop4you, ZZP-koor en Passion 2 Sing.
Het Korenfestival wordt georganiseerd door Sander en Atsje van de Muzykpleats en de Burgumer Aktiviteiten Kommissie.

Burgum heeft Meer ….. muziek!

Kom naar het Korenfestival op zaterdag 13 april van 13.00 tot 17.00 uur in het Burgumer centrum. Toegang en parkeren zijn gratis. En alvast voor de agenda: 27 april van 9.00 tot 12.00 uur: Koningsdag!
Meer info op www.burgum.frl.