Rechtsmidden matchwinner Robert van der Laan van BCV (rood-wit
tenue), links Marum-speler Jacob de Wit.
Rechtsmidden matchwinner Robert van der Laan van BCV (rood-wit tenue), links Marum-speler Jacob de Wit. Foto: Ingezonden

Koploper BCV wint, SC Veenwouden onderuit

BURGUM - Koploper BCV won zaterdag van nummer 4 op de ranglijst in de tweede klasse, het goed voetballende sv Marum.

BCV had een valse start want na knullig uitverdedigen kreeg Marum een kans in de schoot geworpen. Keeper Arjen Tolman redde in eerste instantie knap, maar de bal kwam opnieuw bij Marum terecht en Jasper Siepelinga rondde beheerst af. BCV had nog tijd genoeg en probeerde voetballend de bakens te verzetten en er ontstonden kansen, voor met name Harmen Vlietstra en Robert van der Laan, die uit een moeilijke hoek het zijnet vond.

Na een half uur mocht specialist York Sikkenk een vrije trap nemen en de bal verdween via de grabbelende keeper van Marum via de binnenkant van de paal in het doel. De 1-1 was tevens de ruststand. In de derde minuut na rust ging de verdediging van Marum in de fout bij het uitverdedigen en Robert van der Laan scoorde beheerst de 2-1. Vervolgens liet BCV kansen onbenut. Op 20 april speelt BCV op Paaszaterdag thuis tegen 't Fean'58. Deze wedstrijd staat in het teken van de 'Fryske dei' en begint daarom om 18.30 uur.

Veenwouden - Hardegarijp

De derby tussen SC Veenwouden en VV Hardegarijp leverde een overwinning op voor de gasten die daarmee revanche namen voor de 0-6 thuisnederlaag. In een gelijk opgaand duel kregen de gasten daarmee iets te veel want de thuisclub had minimaal een punt verdiend. De beste kansen waren in het eerste kwartier voor SCV. Sybrand de Graaf kreeg twee goede mogelijkheden, maar beide keren wist doelman Freek Jan Ooosterhuis ten koste van een corner redding te brengen. In de negentiende minuut kreeg Hardegarijp haar eerste goede mogelijkheid toen Ralph Wietses in buitenspelpositie door mocht gaan en voorgaf op Denzel Bakboord die de kans niet verzilverde. Na een half uur wist Jesse Bosma door de SCV defensie te breken, maar de bal kon gemakkelijk worden onderschept door Jelke Jaap de Roos.
Uit het niets kwamen de gasten door een lucky goal aan de leiding in de tweeënvijftigste minuut. Na een voorzet van Ralph Wietses zag Rick de Groot dat de bal via SCV verdediger Jelke Jaap de Roos in het doel caramboleerde: 0-1. SCV probeerde dit recht te zetten, maar kopballen van Gooitzen de Vries en Robert Lodewijks misten de juiste richting. SCV verloor daarna aan aanvalskracht door het geblesseerd uitvallen van de beide spitsen Wytze Veenstra en Sybrand de Graaf. Hardegarijp bleef loeren op de counter via de lepe Ralph Wietses, maar tot meer treffers leidde dat niet. In de slotfase kreeg SCV twee uitstekende mogelijkheden. Hessel Ellens zag zijn inzet van de lijn worden gehaald, waarna in de rebound Robert Lodewijks de paal trof. In de laatste minuut kreeg Gooitzen de Vries nog een kans na een doorkopbal van Stefan Jan Sijtsma, maar hij prikte de bal over de lat.