Sluiting 'Dockinga' in Ferwert pikeert raadsleden

FERWERT/KOLLUM - Met de sluiting van het Dockinga College in Ferwert komend schooljaar dreigt ook de sporthal in Ferwert het loodje te leggen. Die vrees uitten diverse gepikeerde raadsleden donderdagavond in de raadsvergadering van Noardeast-Fryslân in Kollum.

De school in Ferwert, met nu nog 126 leerlingen, zal volgend schooljaar in aantal onder de honderd leerlingen zakken, verwachten schooldirectie en -bestuur en ook wethouder Jouke Douwe de Vries (S!N). Op wat langere termijn is bovendien geen herstel in zicht. Vandaar de keus voor sluiting. Omdat de school de belangrijkste huurder is van de sporthal in Ferwert, dreigt die ook te 'sneuvelen', aldus meerdere raadsleden donderdagavond.

Namens de fracties van VVD, ChristenUnie, Gemeentebelangen, PvdA en ELP NEF las VVD-fractievoorzitter Digna Ferwerda een verklaring voor, met kernwoorden: "een uiterst kwalijke zaak", "het Dockinga College houdt zich niet aan afspraken", "erg zuur". "Dit zal gevolgen hebben voor de sporthal en voor ondernemers."
De coalitiepartijen FNP, S!N en CDA vroegen om zo snel mogelijk een integraal huisvestingsplan (voor het onderwijs), om zo de gevolgen zoveel mogelijk te beperken.