Vier dansers van de ‘Everest Nepal Culture Group' uit Nepal  die dit jaar meewerkt aan het festival.
Vier dansers van de ‘Everest Nepal Culture Group' uit Nepal die dit jaar meewerkt aan het festival. Foto: Ingezonden

Kick-Off Moai Fuort Simmerfestival Burgum

BURGUM - Maandagavond 15 april organiseert stichting Internationaal Dansfestival Burgum de kick-off voor het Moai Fuort Simmerfestival 2019. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom in Glinstra State in Burgum. De internationale deelnemers en het programma voor 2019 worden gepresenteerd. Het festival is van 1 tot en met 7 juli in Burgum.

Het Moai Fuort Simmerfestival is een tweejaarlijks internationaal dans- en muziekfestival in Burgum. Naast dansoptredens en muziekoptredens zijn er workshops. Er worden internationale dans- en muziekgroepen uit de hele wereld uitgenodigd. Zij verblijven bij gastgezinnen in de regio. Ook biedt het festival een podium voor dans en muziek uit de eigen regio.

Het festival wordt georganiseerd om mensen van verschillende culturen met elkaar te verbinden. De organisatie werkt opnieuw samen met veel lokale organisaties, zoals jazzdansvereniging Mòdestodûns, de basisscholen uit Tytsjerksteradiel, de middelbare scholen uit Burgum en drumband de Marko's. Er is steun van een groot aantal (lokale) fondsen en sponsoren. Hiermee kunnen verschillende programmaonderdelen kosteloos of tegen een zeer bescheiden toegangsprijs worden gerealiseerd.