Katten knuffelen is vrijwilligerswerk bij de Dierenbescherming.
Katten knuffelen is vrijwilligerswerk bij de Dierenbescherming. Foto: Ingezonden

Inloopavond Dierenbescherming Drachten

DRACHTEN - De Dierenbescherming organiseert maandagavond 15 april tussen 18.00 en 20.00 uur een inloopavond in dierenasiel de Swinge in Drachten voor mensen die geïnteresseerd zijn in het doen van vrijwilligerswerk voor de Dierenbescherming.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden in het dierenasiel en op en rond de dierenambulance. Tijdens de inloopavond kunnen geïnteresseerde dierenvrienden op een snelle en gemakkelijke manier informatie krijgen over de verschillende taken en klussen die er zijn. In het dierenasiel worden gezelschapsdieren opgevangen die zwervend zijn aangetroffen of waar afstand van is gedaan.

Dierenambulance De Wouden houdt zich bezig met het ophalen en vervoeren van zieke, gewonde en zwervende dieren en verleent eerste hulp aan gewonde dieren. Het werk kan alleen kan worden gedaan met steun van leden, donateurs en sponsors. Zo zijn er allerlei leuke werkzaamheden en vrijwilligersvacatures, van dierenambulance-chauffeur tot promotiemedewerker en van dier-sociaal medewerker tot kattenknuffelaar en hondenuitlater. Iedereen die geïnteresseerd is in het werk van de Dierenambulance is welkom op maandagavond 15 april om een kijkje te nemen en uitleg te krijgen in het pand van dierenasiel De Swinge en Dierenambulance De Wouden aan het Grasland 114 in Drachten.

Wie benieuwd is welke vacatures er momenteel zijn, kan ook een kijkje nemen op www.dierenbescherming.nl voor een overzicht. Vooraf aanmelden voor de inloopavond is geen must, maar wel wenselijk. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info.regionoordoost@dierenbescherming.nl.