Farm fair

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Zaterdag 13 april is er een farm fair op de boerderij van familie Bosma, de Skieding 56 in Drachtstercompagnie van 10.00 tot 16.00 uur. Activiteiten: ponyrijden, spijkerbroek hangen, boerengolf, caviarace, luchtkussen, rad van fortuin, live muziek, snacks en een markt. Zeven jongeren gaan deze zomer met werkvakanties mee van World Servants. Ze gaan aan de slag in Bolivia, Sierra Leone en Oeganda. De opbrengst komt geheel ten goede aan hun projecten.

Knapspulmarkt

DE WESTEREEN - Wist u dat de meeste bijzondere spullen gevonden worden bij de mensen thuis? In huis of bij zolderopruimingen komen vaak oude zaken voor het licht die tegenwoordig erg waardevol kunnen zijn. Wat voor de één rommel is, kan voor een ander een heel bijzondere vondst zijn. De Christelijk Gereformeerde Kerk in De Westereen heeft haar gemeenteleden gevraagd om hun waardevolle spullen te verzamelen en deze aan te bieden op de jaarlijkse Knapspulmarkt op zaterdag 13 april in de kerk aan de Noarderstasjonsstrjitte 31 in De Westereen. De deuren zijn opend van 9.00 tot 12.00 uur. De toegang is gratis.

Poppenhuizen

DRACHTEN - Op zaterdag 13 april wordt in het Fries Congrescentrum Drachten de poppenhuizen-, poppen- en berenbeurs van Noord Nederland gehouden. Zo'n 55 standhouders zorgen voor een enorm aanbod voor liefhebbers van poppenhuizen en bijbehorende miniaturen. Ook neemt een groot aantal poppen- en berenmakers deel en zijn er materialen te koop waarmee men zelf aan de slag kan gaan. De beurs is open van 10.00 tot 16.00 uur en de entree is 5 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben er gratis toegang.

Voorjaarsmarkt

URETERP - Op zaterdag 13 april van 13.30 tot 16.30 uur wordt er in De Lijte, locatie van ZuidOostZorg, een gezellige voorjaarsmarkt gehouden. Op de markt zijn allerlei kraampjes te vinden; met zelfgemaakte kaarten, sieraden, voorjaarsbloemstukjes en nog veel meer. Tevens is er een verloting en gezellige muziek. Struin gezellig langs de kraampjes en drink na afloop lekker een kopje koffie of thee. De markt wordt georganiseerd in de De Lijte, Lijteplein 56 in Ureterp.

WZE-dienst

BURGUM - Zondag 21 april is er om 9.30 uur een WZE-dienst, in de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente, Prinses Beatrixstraat 18 in Burgum. Gospelband Ichtus uit Franeker werkt mee aan deze paasdienst. Spreker deze dienst is Jannie Dijkstra uit Ee. De toegang is gratis, wel wordt er een vrijwillige collecte gehouden.