Een springplank voor de moedigste motorcrossers bij Opende (Gr.). Omrijden mag ook.
Een springplank voor de moedigste motorcrossers bij Opende (Gr.). Omrijden mag ook. Foto: Actief Media

'Piepercross' belooft spektakel bij Opende (Gr.)

OPENDE (Gr.) - De tweede editie van de 'Piepercross Westerkwartier' belooft op 13 en 14 april een groter spektakel te worden dan vorig jaar, zegt voorzitter Wopke Hoekstra van de organiserende Motorclub Sportlust uit Houtigehage. "It parkoers wurdt tsien kilometer lang!" Dit is mogelijk door de medewerking van diverse landeigenaren aan de Poelbuurt bij Opende, vlakbij De Skieding, de grens met Fryslân.

Er komen zowel veel Friese als Groningse liefhebbers naar deze motorcross, maar ze komen ook "van heinde en verre", zelfs helemaal uit Zeeland, vertelt Hoekstra. "Ik haw it parkoers al útprobearre. Ik hie ûngefear tweintich minuten wurk", zegt hij. Het hoogtepunt van het weekeinde wordt volgens hem de KNMV-vier-uurs-cross op zondagmiddag, zowel voor individuele motorcrossers als ook voor teams van elk twee deelnemers. Die mogen elkaar zoveel afwisselen als ze zelf willen.

"Voor de solorijders wordt het een vier uur durende slijtageslag tegen de andere rijders, het terrein, maar vooral tegen zichzelf. Vermoeidheid en gebrek aan focus/concentratie zal de meeste rijders parten gaan spelen. Ook moet men in de pit-straat af en toe benzine tanken, wellicht sleutelen en ook zichzelf voorzien van eten en drinken en wellicht even korte rust nemen om het vol te kunnen houden", beschrijft de organisatie. Zie ook: www.piepercross.com.