Expositie start in Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG - In de expositie 'Tussen donkere en lichte dagen' worden kunstwerken, schilderijen en beelden van vier kunstenaars uit Friesland gecombineerd met schilderijen en foto's van vier kunstenaars uit de rest van Nederland. De expositie is tot en met 12 mei opengesteld voor iedereen en gratis toegankelijk.

'Tussen donkere en lichte dagen' gaat over geluk en tegenspoed, het verglijden van de tijd, voorbije dagen en toekomstige uren, het gemis naar wat nooit is geweest en het verlangen naar wat ooit zal komen, de korte tijd tussen het prille begeren en de avonddeemstering van het leven. Er zijn schilderijen en beelden te zien van de volgende kunstenaars: Armando, Machteld van Buren, Jan Dibbets, Thamar Haak, Hans van Hoek, Alle Jong, Martin Tissing en Ids Willemsma. Tijdens de openingstijden zullen sommige kunstenaars zelf aanwezig zijn om hun werk toe te lichten.

De expositie is georganiseerd door Projectruimte Hoofdstraat 17 en Galerie Schoots + Van Duyse uit Antwerpen in samenwerking met deze partners: Tresoar, Kunstruimte Wagemans, Prentwerk, Melklokaal, BorzoGallery en Livingstone Gallery. De werken zijn te zien in Project ruimte Hoofdstraat 17, gevestigd in het monumentale pand dat ooit gebouwd werd als Grietenijhuis. Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.projectruimte-hoofdstraat17.com of bel 06 24873124 en 0512 729080.
Hoofdstraat 17, 9244 CL Beetsterzwaag.

Spavo Spring
Concert 13 april

SURHUISTERVEEN - Musicalzanger Oedo Kuipers en viooltalent Quinten van Brummen zijn zaterdag 13 april de twee solisten op het Spavo Spring Concert in Surhuisterveen.

Het Spavo Spring Concert wordt georganiseerd door de Vereniging Spavo in samenwerking met Blaast de Bazuin. Blaast de Bzuin verzorgt de rode draad van het concert en doet dat onder leiding van Theun van Leijen. Op het programma staan mooie werken. Van klassiek tot pop, er is voor ieder wat wils.

Oedo Kuipers studeerde in 2013 af aan het Conservatorium in Tilburg en kreeg daarna verschillende rollen in grote projecten, zoals Romeo & Julia en The Phantom of the Opera. In 2015 maakte hij zijn debuut in de titelrol van Wolfgang Mozart in de gelijknamige musical in Wenen. Hij is bekend in binnen- en buitenland.

Quinten van Brummen staat aan het begin van zijn carrière en is verknocht aan zijn viool. Ondanks zijn negenjarige leeftijd heeft hij al veel moois laten horen. Tijdens het Haydn-muziekfestival in Groningen werd hij beloond met drie prijzen voor zijn uitvoering van Czardas.

Het concert begint 20.00 uur. Kaarten zijn gratis af te halen bij Bakkerij de Korenaar en Wijnhuis Machiel.