Expositie 'Binnenkijken'

DRACHTEN - Tot en met 30 mei exposeert Thijs Wolzak in Sûnenz/ZuidOostZorg in Drachten.

Thijs Wolzak heeft tussen september 2011 en januari 2018 248 keer Nederlanders in hun interieur gefotografeerd. De fotoserie 'Binnenkijken' die hij maakte voor NCR Handelsblad, heeft onlangs in het Design museum in Den Bosch gehangen en hangt nu bij Sûnenz/ZuidOostZorg in Drachten.

Tijdens het fotograferen kwam Wolzak bij veel mensen thuis, hij zag hoe ver mensen gaan in het construeren van een thuis, het inrichten van de eigen woonplek en het bouwen van hun 'nest'. Als bezoeker krijg je het gevoel in de deuropening van een huis te staan, omdat 23 foto's in groot formaat, 1.20-1.60 centimeter, staan geëxposeerd. In de vorm van audioportretten gemaakt door Romanee Rodriguez, die bezoekers via een headset tot zich kunnen nemen, komen de bewoners zelf aan het woord en vertellen ze hun eigen verhaal.

Passie &
Paasoratorium

URETERP - Vrijdag 12 april brengt het Drachtster Mannenkoor GDM, samen met Projectkoor Urk het Passie- & Paasoratorium 'Lam & Koning' in Ureterp.

Het oratorium begint met de intocht in Jeruzalem en handelt achtereenvolgens over de instelling van het avondmaal en de geschiedenis van lijden, sterven en opstanding, om uit te komen bij de bruiloft van het Lam en het nieuwe Jeruzalem. Op de Bijbellezingen wordt afwisselend ingehaakt met koorzang, solozang en samenzang.
Het wordt omlijst en begeleid door een orkest van bekende musici, bestaande uit strijkkwintet, fluit, hobo, trompet, orgel en piano. De muziek komt onder andere uit Bachs Mattheüs-Passion. Het geheel staat onder leiding van dirigent Minne Veldman.

Het concert begint om 20.00 uur in de Levensbron in Ureterp. Meer informatie staat op: www.gereformeerddrachtstermannenkoor.nl

Johannes de Heer samenzangavond

WOUTERSWOUDE - Vrijdag 12 april is er in de Gereformeerde Kerk (Foarwei 27) in Wouterswoude een Johannes de Heer-samenzangavond.

Tijdens deze avond die om 20.00 uur begint is er natuurlijk veel plek voor bekende liederen uit de Johannes de Heer-bundel. Ook een Fries Johannes de Heer-koor zal deze avond voor u enkele liederen zingen, o.l.v. dirigent Wilbert Magré. De samenzang wordt begeleid door organist Jan Post. De opening en sluiting wordt gedaan door Arie Jan de Jong.

De samenzangavond is gratis toegankelijk. Er wordt gecollecteerd voor het werk van Woord en Daad.