TONZON verpakt lucht op een slimme manier tot super isolerende lagen onder de vloer.
TONZON verpakt lucht op een slimme manier tot super isolerende lagen onder de vloer. Foto: Ton Willemsen

Het bijzondere van TONZON isolatie zijn de zeer klimaateffectieve oplossingen

ENSCHEDE - TONZON heeft een innovatieve isolatiemethode waarbij lucht op een slimme manier wordt verpakt tot super isolerende lagen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van speciale folies met een zeer lage emissie van warmtestraling. Er is al bijna 40 jaar succesvol ervaring opgedaan in de Nederlandse praktijk.

Het meest bekend is het Thermoskussen voor vloerisolatie dat de warmtestraling van de onderzijde van vloerconstructies trapsgewijs naar nul reduceert. Samen met de stilstaande lucht stopt dit alle verlies van warmte naar de kruipruimte. Bestaande vloeren worden daarmee warmer dan nieuwbouwvloeren. Voor het isoleren van een voorzetwand is het Thermosheet ontwikkeld. Met deze folie kan een complete wand van boven tot onder en van links naar rechts met materiaal uit één stuk worden afgesloten zonder naadje of kiertje. Door meerdere lagen achter elkaar te plaatsen waarbij steeds een luchtlaagje van twee centimeter wordt opgesloten, creëer je met minder ruimteverlies méér isolatiewaarde.

Met TONZON-producten kun je bestaande woningen super energiezuinig maken. Landelijke bekendheid geniet een jarendertigwoning in Enschede met een energienota van slechts 20 euro per maand. De vloer is geïsoleerd met Thermoskussens, buitenwanden en dak zijn geïsoleerd met Thermosheets. De radiatoren zijn voorzien van HR-radiatorfolie en de geïsoleerde cv-buizen van HR-bandagefolie. Het bad is geïsoleerd met TONZON Badisolatie en ook de warmtepanelen zijn aan de achterzijde verbeterd met HR-radiatorfolie.
(www.tonzon.nl)