HympHamp teater komt nei Hurdegaryp

HURDEGARYP - Het HympHamp teater komt met 'Dûbelportret' in It Maskelyn in Hurdegaryp. De voorstelling vindt plaats op 13 april om 20.00 uur. Entree: € 10,00. Kaarten zijn verkrijgbaar via info@itmaskelyn.nl of bij de balie, 0511 472126.

Sinds een paar jaar timmert deze nieuwe Fryske teatergroep aan de weg. In 'Dûbelportret' laat het HympHamp teater bijzondere personages de revue passeren en worden korte stukjes gespeeld uit het dagelijkse leven. De organisatie zegt: "´Wat ha wy lake, hearlik!´ hearre de spilers faak nei ôfrin fan de foarstelling en dàt is no krekt de bedoeling!" Het gezelschap bestaat uit de spelers Jelmar Hoekstra en Fokke Plantinga, zij spelen alle types in de scenes en zingen versjes tussendoor. Paul Siemensma en Anko Bouma tekenen voor de muziek en spelen mee op hun instrumenten.

Matthäus Passion in filmcafé

BURGUM - Woensdag 17 april wordt in Glinstra State in Burgum om 19.30 uur, de verfilming getoond van de Matthäus Passion, uitgevoerd door Reinbert de Leeuw. Toegang € 6,00. Daar aan voorafgaand is vanaf 17.15 uur de Matthäus Missie te zien, een documentaire gemaakt door Cherry Duyns over het tot stand komen van de verfilming van de Matthäus Passion uitgevoerd door Reinbert de Leeuw. Toegang € 6,00. Reserveren via filmcafeburgum@gmail.com.