Caravancontrole bij VVN

DRACHTEN - De afdeling VVN Zuid Oost Fryslân houdt op zaterdag 6 april de jaarlijkse caravancontrole bij caravan bedrijf Veneboer aan de Loswal 30 te Drachten.

De controle wordt uitgevoerd door onafhankelijke controleurs van Rijksdienst Wegverkeer. Belangrijk onderdeel van de controle is de gasaansluiting en de remmentest. Elk jaar komen vaak de gebreken zoals gas, banden, lagers en koppeling naar voren. Voor nadere informatie en opgave kunt u contact opnemen met E. de Haan,0512-514667.

Zeilcursussen

BURGUM - In mei en juni vinden op vier verschillende locaties in Friesland zeilcursussen plaats voor mensen met een verstandelijke handicap. Aanmelden als deelnemer en begeleider kan tot 4 mei.

De organisatie zoekt deelnemers van 16 jaar en ouder die in vijf avonden willen leren zeilen. Ook zoekt de organisatie vrijwilligers die de zeillessen willen begeleiden. In Grou, Sneek, Heeg en Burgum zijn de cursussen op donderdagavond 9 mei, 16 mei, 23 mei, 6 juni en 13 juni (20 juni is de reservedatum). De tijd is van 19.00 tot 21.00 uur. Aanmelden sportfryslan.nl/gzeilen. Kosten € 15,-. De cursus is alleen voor mensen die nog niet eerder deelgenomen hebben aan een zeilcursus.