Broekster Boys (rood-zwart) pakte belangrijke punten.
Broekster Boys (rood-zwart) pakte belangrijke punten. Foto: Jacqueline Jongsma

Cruciale winst Broekster Boys

STEENWIJK - Broekster Boys heeft zich zaterdag wat steviger in de middenmoot genesteld na een 1-3 overwinning op Olde Veste.

De rust werd gehaald met 0-0. In de tweede helft een gretig Broekster Boys. Waar het anders wel eens tam aan de tweede helft wil beginnen oogde de formatie van trainer Patrick Zwart nu wel scherp. Het resulteerde in een 0-1 voorsprong. Op aangeven van Juryan Dantuma wist Piet Wessel Dijkstra de bal prima in te schieten. Juryan Dantuma was ook bij de tweede goal 'aangever'. Jagend op de keeper na een afgeslagen aanval werd Dantuma gevloerd. Vincent Hoekstra wist de doelman te passeren met een penalty.
Het geloof in een goed resultaat bij Olde Veste verdween toen Hedgar Hoekstra vanuit een counter koel de 0-3 maakte. Zaterdag speelt Broekster Boys uit tegen PKC uit Groningen.