Afbeelding
Foto: Ingeozonden

Omarm gestuntel: Nacht van de Filosofie

LEEUWARDEN - De 12e editie van de Nacht van de Filosofie staat in het teken van 'Ik stuntel, dus ik ben'. Op zaterdag 13 april vertellen filosofen, wetenschappers, psychologen en artiesten van 19.00 tot 01.00 uur in de Blokhuispoort in Leeuwarden over hun eigen gestuntel en laten ze zien dat gestuntel een leerzaam onderdeel is van het leven.

Een van de gasten is Stine Jensen, filosoof, schrijver en programmamaakster, onder andere bekend van 'Wie is de mol'. Zij vertelt over de waarde van falen in wetenschap, literatuur en het leven.

Voormalig Denker des Vaderlands René ten Bos spreekt over onze stuntelige omgang met klimaatverandering. Hij pleit voor een andere kijk op mensen, dieren en ecologie.
Filosoof Menno de Bree vertelt over liefde, werk, geluk en ander ongemak. Zo legt hij uit hoe bedrijven werknemers tot zelfuitbuiting aanzetten onder het mom van modieuze begrippen als persoonlijke groei.

Ook Gerben Bakker is een van de sprekers. Samen met Gert-Jan Geling schreef hij het filosofieboek 'Over politieke correctheid.

Tijdens de Nacht van de Filosofie is er ook ruimte om je eigen gestuntel te openbaren.Biecht bij filosofisch practicus Roel Klopstra of schuif aan bij kampvuurgesprekken op het plein in de Blokhuispoort.

De Nacht van de Filosofie is onderdeel van de landelijke Maand van de Filosofie. Kaarten? www.dbieb.nl/nachtvandefilosofie