Harkema-Opeinde (geel-groen tenue) en WTOC hielden elkaar in
evenwicht.
Harkema-Opeinde (geel-groen tenue) en WTOC hielden elkaar in evenwicht. Foto: Albert-Schievink

Harkema-Opeinde koestert punt tegen WTOC

HARKEMA - Voorafgaand aan de wedstrijd Harkema Opeinde-WTOC tekenden aan thuiszijde velen voor een punt. De Harkemasters zijn het hele seizoen al gehavend. Zaterdag kwamen bovenop het zestal geblesseerden, drie spelers die met wintersport waren. WTOC-thuis zou dus een lastig karwei worden. Die voorspelling kwam aardig uit, al deed Harkema voetballend niets onder voor de gasten.

De betere kansen waren voor de Westergeest-Triemen-Oudwoude-Combinatie. Op basis daarvan konden de groengelen goed leven met het 1-1 gelijke spel. Dat gevoel werd versterkt toen na afloop bleek dat geen van de concurrenten erin slaagde om in te lopen. Harkema had zo een prima zaterdag.

De door meer dan 325 toeschouwers bijgewoonde streekderby kende een spectaculair begin. Al binnen de minuut lag de bal achter WTOC-goalie Geoffry Hoiting. Alex van der Tuin zette Wilbert Huitema vrij voor de keeper. Huitema had zelf kunnen schieten. Hij koos er voor de bal opzij te leggen naar Hille Postma. Een prima keuze; Postma schoot de bal beheerst in het lege doel. Het spelbeeld in de eerste helft kende veel gelijkenissen met een wedstrijd uit de lagere Engelse klassen: een moordend tempo, twee teams die keihard ploeteren en een hoog 'kick & rush'-gehalte.

In minuut 32 kregen de bezoekers een hoekschop toegewezen. Het was zuur voor de thuisploeg dat uit de door Sybren Bosma genomen corner die volgde Jan Smid raak kopte. De manier waarop dit gebeurde mocht Harkema zich zelf aanrekenen. In hoog tempo denderde de wedstrijd voort. In de tweede helft werd niet meer gescoord. Het behaalde punt moet Harkema een boost geven op weg naar de slotfase van de competitie. Al met al zijn de groengelen bij lange na nog niet in veiligheid.