Rixt Veurman van PSV Trynwâlden in actie in Tolbert.
Rixt Veurman van PSV Trynwâlden in actie in Tolbert. Foto: Ingezonden

Paardensportprijzen voor drie clubs

BURGUM - In het weekend werd een dressuurwedstrijd georganiseerd door de Mennoruiters.

Zaterdag behaalde Rixt Postma in het M1 pony's twee keer de eerste prijs met Steerwolde's V.I.P 191,5 en 194 punten. Bij de M-paarden werd Hinke Hendriks met Cash tweemaal eerste met 185 en 183 in M1. Marijke Poelstra werd in dezelfde klasse tweede met 181 punten. In de B/L combinaties werd Rianne Jongboom in L1 derde met merrie Lutske van 't Kleaster. In L1 pony's werd Famke Dijkstra tweede met pony Flossy met 189,5 punten. In de B/L1 paarden was Thijmen Dijkstra met Maaike derde met 198.

Lammert van der Veen van de Heideruters uit Harkema won met Cabalero voor de derde keer op rij het veteranen springen op Indoor Tolbert. Hij verdiende een tweedehands Opel Corsa die is geveild. De opbrengst geeft Lammert aan Villa Joep. Joke Bakker won met Hugtens Hurricane een tweede en een vierde prijs in L-springen.
In Tolbert waren twee ponyruiters van PSV Trynwâlden uit Oentsjerk geplaatst voor de finales. Iris Genee won met Mr Socks de finale van het B-springen pony's. In de L/finale werd Siebrecht Leijenaar tweede met Special little ferro. In het gewone parcours werd Rixt Veurman vierde en eerste in de klasse L met Giretta. Op zondag was er dressuur in Burgum. Marinte Genee won twee keer een eerste prijs met pony Joep in de klasse B met 184 en 183. Haar zus Iris Genee werd twee keer eerste in L2 met 195 en 205 met Pachino. In Oudega werd Sanne Engelsma twee keer eerste met Isa Viola met 198 en 198,5 in de klasse B.