De acrogymnasten van Acro Academy 
behaalden veel eremetaal.
De acrogymnasten van Acro Academy behaalden veel eremetaal. Foto: Ingezonden

Veel acroprijzen voor Acro Academy

DRACHTEN - Prachtige resultaten voor topsportstichting Acro Academy Noord Nederland. Op de eerste landelijke plaatsingswedstrijden voor het Nederlands kampioenschap Acrogym afgelopen weekend stonden alle deelnemende teams op het podium.

Bij de pupillen viel een gouden medaille voor Carola van Dijk uit Drachten met haar partners Inge Stienstra uit Houtigehage (combiteam Acro Academy/WSBF Surhuisterveen), die vele concurrenten versloegen. Robin Luinge uit Opeinde kwam ook uit in de Pupillen maar dan in een trio met haar partners Zefanja Nieman en Ilse van Dam (een combiteam Acro Academy/GYM Academy). Het trio haalde zilver. Xiao Mei Harms uit Drachtstercompagnie wist met haar partners Inge Speerstra en Lisanne Hulder (ook een combiteam Acro Academy/WSBF Surhuisterveen) met overmacht het goud te verdienen in de categorie Jeugd. Daarnaast behaalde het trio ruim het hoge limiet voor de Europese kampioenschappen, waarvoor deze wedstrijd een kwalificatie was.

Ook Marten Lin Visser uit Boornbergum wist hier met zijn partner Tess Offringa (combiteam Acro Academy/SV Donkerbroek) het goud én het hoge limiet te verdienen, maar dan in de Junioren 1. De Nederlandse kampioenschappen zijn al in juni, de Europese Kampioenschappen worden in oktober en november gehouden in Holon, Israël.