Start honkbal

DRACHTEN - Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland opent op zondag 7 april het honkbalseizoen 2019 in Drachten met het ceremonieel gooien van de eerste bal. De openingswedstrijd van het seizoen wordt om 14.00 uur gespeeld aan de Sportlaan 9 tussen Drachten DIamonds en Hickory uit Winterswijk. De sportieve burgemeester was voorheen ook voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Honk- en Softbalbond KNBSB en is daarmee een ware liefhebber van het spel. Drachten DIamonds heeft dit seizoen een versterkt team dat meedoet voor het kampioenschap.

Finals

EINDHOVEN - Zaterdag stond voor de color guards van Nova en De Marko's Burgum in het teken van de Finals. Tijdens deze laatste CGN-wedstrijd trokken de junioren en Regional A alles uit de kast. De junioren hebben 69,3 punten, vier punten meer dan bij de wedstrijden in Leeuwarden, gehaald en de RA haalde drie punten meer: 73,69.

Korfballers De Pein

DRACHTEN - Korfbalclub De Pein won de laatste zaalwedstrijd tegen SDO. De Pein liep tegen een 6-9 achterstand bij rust aan en dit werd in de tweede helft niet beter. Pas na ingrijpen door coach Jasja de Vries, door twee heren van vak te wisselen, vielen de puzzelstukjes op zijn plaats: 16-14.