Deelnemers kunnen zich opgeven voor de Open Voetbalschool van 
Harkemase Boys.
Deelnemers kunnen zich opgeven voor de Open Voetbalschool van Harkemase Boys. Foto: Ingezonden

Harkemase Boys organiseert Open Voetbalschool

HARKEMA - Op vrijdag 12 april organiseert Harkemase Boys een Open Voetbalschool waarbij alle spelers in de leeftijdscategorieën van JO9 tot en met JO13 welkom zijn. Harkemase Boys wil daarmee de mogelijkheden onderzoeken voor een laagdrempelige regionale voetbalschool in en rondom Harkema.

De voetbalschool zou moeten dienen als een aanvullende (hoogintensieve) training voor spelers die dit leuk vinden.

Volgens jeugdcoördinator Sjoerd Jan Eppinga van Harkemase Boys kan de voetbalschool een win-win-situatie opleveren: "In deze regio wordt veel gevoetbald, maar heel veel kleine clubs hebben moeite om de ledenaantallen en dus de jeugdteams op peil te houden. Ook bij Harkemase Boys is dat een constante uitdaging. De voetbalschool kan een middel zijn om toch af en toe een extra intensieve training te volgen met een grote groep leeftijdsgenoten, zodat een jeugdspeler zich kan blijven ontwikkelen". De Open Voetbalschool is vrijblijvend en kosteloos en start op 12 april om 18.00 uur (JO9 tot en met JO11).

Vanaf 19.00 uur start de tweede sessie voor spelers uit de JO13-groepen. Ook Tieme Klompe, trainer van Harkemase Boys 1 en oud-profvoetballer, is aanwezig. Deelnemers kunnen zich tot 10 april opgeven via voetbalschool@harkemaseboys.nl onder vermelding van naam, woonplaats, huidige vereniging, team en positie. Op deze manier kunnen de trainers de trainingen optimaal voorbereiden.