Jazzdans voor NK

DRACHTEN - Zaterdag 6 april organiseert dansvereniging Modès toDûns (Friesland, Burgum) in sportcentrum De Splitting aan de Leerweg 3 in samenwerking met de KNGU de landelijke voorrondes voor het Nederlands kampioenschap jazzdans in juni in Ahoy.

De voorrondes zijn jazzdanswedstrijden op de drie hoogste niveaus (A, B en C waarvan A het hoogste niveau is binnen de KNGU). Verenigingen uit heel Nederland zijn aanwezig. Er worden landelijk meerdere voorrondes gehouden voor het NK. ModèstoDûns is de organiserende vereniging en doet tevens mee op alle drie de niveaus. Twee keer in de C- categorie (C tot en met 13 jaar en de C tot en met 16 jaar). Drie keer in de B- categorie (B tot en met 13 jaar, B tot en met 16 jaar en B 20 plus) en twee keer in de A-categorie (A tot en met 19 jaar en de A 20 plus). Vlak voor de eerste pauze wordt er een optreden verzorgd door de hele vereniging ModèstoDûns samen met live zangeres en danseres Anne van der Zee (oud danseres van Modès toDûns). Vlak voor de middagpauze komen de kleuters in actie en treden zij op met een demonstratiedans; Hé mister DJ. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur.

Showdance en hiphop

DSD (Dansstudio Drachten) organiseert zondag 7 april in Sporthal de Splitting de KNGU-wedstrijden in de tak showdance en hip hop. Vijf demoteams van DSD doen mee met de categorie showdance en een team in de categorie hiphop. Deze tweede voorronde geeft de teams de kans aan het NK in Rotterdam Ahoy mee te doen. De wedstrijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur.