Gast aan Tafel: Gezellig en gezond eten met mASSterchef aan huis

BURGUM - Leden van Akt-Diel, de Autisme Campus en de NVA Friesland organiseren mASSterchef aan huis. "Als ouders van kinderen met autisme zetten wij ons in voor allerlei zaken rondom autisme. Kernwoorden hierin zijn: diversiteit, inclusie en zelfredzaamheid."

"Wij zien dat er onder mensen (vooral ook jongeren) met autisme veel eenzaamheid is. Terwijl de behoefte aan ontmoeting, vrienden, iets doen er zeker is. Eenzaamheid is niet alleen een probleem van de genoemde groep, maar is veel breder. Samen eten geeft verbinding en gezelligheid. Ook nodigt dit uit om gezonder en gevarieerder te eten."

"Eerder hebben wij twee mASSterchef-sessies gedaan met jongeren met autisme die een diner hebben gekookt voor ouders en vrienden op de horecavakschool. Hieruit is het idee ontstaan om jongeren bij mensen thuis te laten koken. Wat is de bedoeling? De jongere en de begeleider komen aan het eind van de middag bij de gastheer/-vrouw aan huis. Ze gaan met de gastheer/-vrouw in overleg over wat ze gaan eten. Indien mogelijk met zijn drieën boodschappen doen, koken, eten en natuurlijk afwassen. Wie hebben wij daarbij nodig? Een jongere met autisme, een gastheer/-vrouw: alleenstaande (kan senior zijn, maar hoeft niet beslist) en een begeleider (in het kader van leereffect en veiligheid)."

Kom naar de informatieve
middag voor meer informatie

"Op zaterdag 13 april houden wij een informatieve middag in De Stryp in Burgum. Onder het genot van een hapje en een drankje willen wij u/jou graag ontmoeten, uw/jouw vragen beantwoorden en samen met jullie kijken waar de behoefte ligt van alle partijen."

Word mASSterchef of help mee als vrijwilliger

"Wij zouden het natuurlijk leuk vinden dat jullie je inschrijven aan het eind van de middag voor één van de volgende mogelijkheden: ja, ik wil wel iemand een keer bij mij thuis laten koken, ja, ik wil wel koken of ken iemand die als mASSterchef aan de de slag kan, of ja, ik wil meehelpen als vrijwilliger. Maar dat hoeft natuurlijk (nog) niet. Deze middag is geheel vrijblijvend en puur om elkaar te ontmoeten en te onderzoeken of er behoefte is aan mASSterchef aan huis. De informatieve middag is op zaterdag 13 april van 14.30 tot 17.00 uur in De Stryp, Bulthuissingel 7, Burgum."

De middag is bedoeld voor jongeren met autisme en hun ouders, broers en zussen, grootouders, toekomstige gastheren/-vrouwen, toekomstige vrijwilligers en andere geïnteresseerden.

Wie zijn wij?

"Wij zijn de mensen achter Akt-Diel, de Autisme Campus en de NVA Friesland. Wij zijn allen ouders van kinderen met autisme en we hebben allen professioneel te maken met mensen met autisme. Dat kan op school zijn, in de vrije tijd en ook tijdens het werk. Onze passie is om mensen met autisme een inclusief leven te bieden, waarin gelukkig zijn een belangrijke basis vormt van het bestaan."

Voor vragen, meer info of opgave: info@akt-diel.nl – Yvonne Zondervan, 06-38117368