Het ouder en kind sporten.
Het ouder en kind sporten. Foto: Binne-Louw Katsma

Wethouder bij ouder en kind sporten

BURGUM - Wethouder Gelbrig Hoekstra van Tytsjerksteradiel deed woensdagmorgen vrolijk mee tijdens de sportactiviteiten in sporthal De Wetterstins in Burgum.

De activiteiten in Burgum en Surhuisterveen gebeuren onder de noemer 'Week van de Opvoeding', die in het najaar wordt gehouden. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk, maar soms best lastig. In Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen worden verschillende activiteiten georganiseerd die passen bij het thema. Daarbij draait het om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren.

"Bewegen is leuk, goed en gezond", aldus Hoekstra. "Wij zijn blij dat er besloten is om deze activiteit voor ouders en hun kinderen uit te breiden naar twee nieuwe locaties in Burgum en Surhuisterveen." Ouders, verzorgers en kinderen legden een parcours van twintig sportonderdelen af tijdens een extra gymles in de sporthal. Naast samen sporten is er ook aandacht vanuit de GGD en de jeugdteams om elkaars kwaliteiten te ontdekken. Ook is er aandacht voor een gezonde leefstijl.