De vaste art nouveau presentatie in het museum.
De vaste art nouveau presentatie in het museum. Foto: Ruben van Vliet

Bezoek het Princessehof met het hele
gezin tijdens het museumweekend

LEEUWARDEN - Keramiekmuseum Princessehof doet mee aan het museumweekend: zaterdag 13 en zondag 14 april bezoek je het stadspaleis in hartje historisch Leeuwarden voor slechts een euro. Ontdek Nederlandse succesverhalen in Made in Holland: 400 jaar wereldmerk, muzikale machines van ontwerper Jelle Mastenbroek en een indrukwekkende selectie aan hedendaagse kunst in de tentoonstelling Galerie De Witte Voet: 1975 – 2017. Neem ook het gratis speurspel mee, een uitdaging voor het hele gezin!

Bezoek in het museumweekend het Princessehof en dwaal rond in het geboortehuis van M.C. Escher en voormalig stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel. Met de speurtocht komen de voorwerpen en verhalen tot leven voor kinderen. Nog leuker: de speurtocht is te doen met het hele gezin. Ontdek de geschiedenis van keramiek in Van Oost en West en bekijk een aantal absolute hoogtepunten zoals keizerlijk porselein uit China, sierlijk art nouveau en werken van onder andere Karel Appel.

Met Made in Holland: 400 jaar wereldmerk presenteert het Princessehof een spraakmakende tentoonstelling over vier Nederlandse succesverhalen: Delfts blauw, Maastrichts aardewerk, art-nouveaukeramiek en Dutch Design. Aan de hand van imposante bloempiramides, kleurrijk boerenbont, populair Gouds plateel en de eigenwijze ontwerpen van designers als Maarten Baas ontdekt u hoe Nederland een wereldspeler is geworden op het gebied van keramiek.
Meer informatie op: www.princessehof.nl.