Skeelersport wordt ook vaak inlineskaten genoemd.
Skeelersport wordt ook vaak inlineskaten genoemd. Foto: Ingezonden

Open dag SVS Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Zaterdag 6 april organiseert Skeelervereniging Surhuisterveen (SVS) haar jaarlijkse open dag op de skeelerbaan aan het Blauknopke in Surhuisterveen. Het is een mooie gelegenheid om het inlineskaten te oefenen op de baan van SVS.

De skeelerclinics van de jeugd worden verzorgd door trainers van SVS

Tijdens deze dag is er de mogelijkheid om actief of passief kennis te maken met de boeiende skeelersport, dat ook vaak
inlineskaten wordt genoemd.

Gratis skeelerclinics

De gratis skeelerclinics voor de jeugd worden dit jaar verzorgd door de SVS-trainers, zodat je meteen kennis kunt maken met de trainers en je alvast de eerste kneepjes kunt leren. Neem je skatespullen dus mee.

Voor degenen die geen eigen skates hebben maar wel graag aan de skeelerclinics willen deelnemen, is er een kar aanwezig met leenskates en beschermmaterialen die bij droog weer gebruikt kunnen worden. De open dag is een mooie gelegenheid om het skeeleren te proberen. Kom ook langs en ontdek de skeelerbaan bij SVS.

Traditiegetrouw vindt de open dag van SVS plaats aan het begin van het seizoen. Bij SVS wordt op maandag, woensdag en donderdag getraind. Alle niveaus zijn van harte welkom, van beginnend tot gevorderd en van jong tot oud.

Tienrittenkaart

Nieuw dit jaar is dat je, ter kennismaking, kunt kiezen voor een tienrittenkaart tegen een aantrekkelijk tarief.
De open dag vindt plaats op zaterdag 6 april en begint om 13.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van SVS: www.skeelerverenigingsurhuisterveen.nl of op de Facebookpagina.

Grootkoor

BURGUM - Het Grootkoor
Tytsjerksteradiel zingt 7 april het oratorium Exodus in de
Kruiskerk in Burgum.

Het oratorium Exodus zal worden uitgevoerd door koor en orkest. Ook zijn er meerdere meezingmomenten voor de gemeente. Bas van der Zweep zal bepaalde gedeelten uit Exodus voorlezen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Ep Willems. Tijdens het concert is er een collecte voor de onkosten. De dienst begint om 9.30 uur.

Voorjaarsexcursie

DRACHTEN - Op 6 april organiseert Stichting Organum Frisicum een voorjaarsexcursie. Deze start om 9.45 uur. Tijdens de excursie worden er vier orgels bezocht. Na het bezoek aan de Doarpstsjerke in Rottevalle, gaan ze voor het tweede orgel naar de Fonteinkerk in Drachten. Na de lunch wordt de excursie vervolgd naar de Doopgsgezinde kerk in Drachten. Als vierde orgel wordt de Grote Kerk in Drachten bezocht. Belangstellenden kunnen zich via
www.organumfrisicum aanmelden.