Concert Martin Mans Formation

KOLLUMERZWAAG - Zondag 6 april zingen 'The Martin Mans Formation' en de Rotterdamse Vocalgroup VOICE onder leiding van Martin Mans in de Grote Kerk in Kollumerzwaag.

Samen brengen ze een programma ten gehore met het thema 'Daarom Pasen'. Op het programma staan indrukwekkende arrangementen van lijdens- en paasliederen, waaronder ' 't Is middernacht', 'Eli, Eli, Lama Sabachthani' en 'De Kruisweg'. Daarnaast brengen ze delen uit Bachs beroemde Mattheus Passion ten gehore. De sfeer van het concert is zowel ingetogen als uitbundig, waarvoor de passie- en paasarrangementen zich goed laten lenen.

Het concert is een initiatief van de organisatie 'Koren in de Kerk', die zich inzet voor de stichting 'Kerk in Actie'. 'Kerk in Actie' zet talloze projecten op om mensen te ondersteunen in de derdewereldlanden, die onder de armoedegrens leven. Tijdens het concert is het mogelijk om donateur te worden van 'Kerk in Actie'. Iedere nieuwe donateur ontvangt twee gratis cd's. Tijdens de samenzang is er een collecte voor 'Kerk in Actie'.

Wat opvalt aan The Martin Mans Formation is dat twintig stemmen tot een eenheid zijn gesmeed en zowel in het harde als het zachte homogeen klinken. Wekelijks
repeteren heeft geleid tot een goed resultaat. Ze hebben enkele goedlopende cd's uitgebracht.

Het concert vindt zaterdag 6 april in de Grote (Gereformeerde) Kerk in Kollumerzwaag. Aanvang is 20.00 uur en toegang kost €10,-. Reserveren kan via www.martinmans.nl.