Cursus en workshop kruiden

NOARDBURGUM - Kruidenvakvrouw Tjitske Postma geeft in april een aantal cursus- en workshopdagen.

Tijdens de cursusdag 'Signatuurleer' op zaterdag 6 april leren deelnemers over de uiterlijke kenmerken van planten en kruiden, en hoe deze kennis kan helpen bij de inzet van kruiden voor mensen. Een harig kruid heeft bijvoorbeeld een bepaalde werking op de huid en slijmvliezen, en de kleur van een bloem heeft ook een bepaalde betekenis. Deelname aan deze cursusdag bedraagt €75,-. De cursus duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Bij de workshop 'Lekkers uit de natuur' op zaterdag 13 april gaan de deelnemers de natuur in om eetbare (on) kruiden te verzamelen en hier allerlei lekkers van te maken. Tijdens de workshop krijg je uitleg over kruiden, leer je deze kruiden te herkennen en wordt er volop geproefd van wat er in de natuur gevonden wordt. Om mee te kunnen doen met deze workshop betaal je €30,-. De workshop duurt van 10.30 tot 13.30 uur.

Alle activiteiten vinden plaats bij de Krûdwiizer, aan het Smidspaed 7 in Noardburgum. Opgeven voor de workshop of cursusdag kan via 0511-475763 of info@krudwiizer.nl. Kijk voor meer informatie op
www.krudwiizer.nl.