Leerlingenband Ovada in actie tijdens de tweede editie van de Culto. Bij de komende editie treedt de formatie ook weer op.
Leerlingenband Ovada in actie tijdens de tweede editie van de Culto. Bij de komende editie treedt de formatie ook weer op. Foto: Lauwers College

Derde editie van Culto op Lauwers College

BUITENPOST - Lauwers College Buitenpost maakt zich klaar voor de derde editie van het culturele festijn Culto.

Tijdens de derde editie van Culto wordt de voorstelling 'Cleopatra' opgevoerd. Behalve voor vermaak en amusement is Culto ook nog leerzaam. De voorstelling 'Cleopatra' schetst een breed beeld van de zeer bekende koningin van het oude Egypte. In talrijke overleveringen geldt Cleopatra als een mooie, verleidelijke vrouw die veel Romeinse mannen aan haar bond. Maar er is ook een andere kant van deze vorstin. Ze was zelfbewust en beschikte over een grote intellectuele bagage met dito bestuurlijke kwaliteiten.

Beide imago's van Cleopatra komen aan bod tijdens deze Culto-avond. De voorstelling, waarin de acteurs te zien zijn in prachtige kostuums, speelt zich af in het verleden en heden. De scènes zijn afwisselend en bevatten volop humor. In blokken van drie of vier optredens zorgen de muzikanten en dansers tussendoor voor het entertainment. In totaal doen er een kleine dertig leerlingen en
docenten mee aan Culto. Docenten Agnes Busse en Bart van Overveld hebben het script geschreven.
Om het culturele leven op het Lauwers College een boost te geven, werd in 2017 de Culto-avond gelanceerd. De eerste twee voorstellingen vonden plaats in het theater van De Colle in Kollum. De derde editie van Culto wordt gehouden in de eigen aula van de school in Buitenpost. Facilitair is deze ruimte geüpgraded zodat er nu een cultureel evenement kan worden gehouden.

De aula van de scholengemeenschap aan De Hoefslag 10 in Buitenpost, staat woensdagavond 10 april tijdens de Culto-avond bol van toneel, muziek en dans. Het begint om 20.00 uur. Toegangsprijs bedraagt €2,-, in de voorverkoop kost een kaartje €1,50.