Wonen in een karakteristieke boerderij die aan nieuwbouweisen voldoet? Het kan in Oentsjerk. Koopsom € 249.500 k.k.
Wonen in een karakteristieke boerderij die aan nieuwbouweisen voldoet? Het kan in Oentsjerk. Koopsom € 249.500 k.k. Foto: Ingezonden

Zantman Makelaardij licht uit:
verbouwde boerderij in Oentsjerk

BURGUM - Op Funda.nl staan regelmatig bijzondere panden te koop. Makelaar Herman de Vries van Zantman Makelaardij vertelt hier over een verbouwde boerderij op Rengersweg 2 01 t/m 04 in Oentsjerk.

Wie wonen hier?

"De betere vraag is: wie komen hier te wonen? Tot 2018 heeft deze Friese stelpboerderij te koop gestaan en had het een agrarische bestemming. Door deze bestemming was er weinig belangstelling voor het pand. Een projectontwikkelaar had in Garyp al eens eerder een boerderij getransformeerd tot meerdere woningen en zag voor dit pand dezelfde mogelijkheid."

Wat maken deze woningen zo bijzonder?

"In het deel van de boerderij, waar vroeger het vee stond, zijn nu vier woningen gerealiseerd. Deze woningen beschikken allen over een slaap- en badkamer op de begane grond. Op de verdieping zijn drie royale slaapkamers gerealiseerd met eveneens de mogelijkheid voor het realiseren van een badkamer."

Waarom zou je hier willen wonen?

"Het is een woning met een karakteristieke uitstraling die aan nieuwbouweisen voldoet. Tevens is de woning gasloos en worden op de garageboxen zonnepanelen geïnstalleerd zodat ook gedacht is aan duurzaamheid. Daarnaast zijn deze woningen zeer centraal gelegen ten opzichte van steden als Dokkum en Leeuwarden en zijn er in de directe omgeving diverse winkels te vinden."

www.zantman-makelaardij.nl | 0511-461542