Anita Vellema van Drachtster Boys in duel met keepster van Futsal Apeldoorn.
Anita Vellema van Drachtster Boys in duel met keepster van Futsal Apeldoorn. Foto: Tibbesma Fotografie

Zaalvoetbalteam heeft play-offs in vizier

DRACHTEN - Wonderen bestaan niet, doelpunten wel. De zaalvrouwen van Drachtster Boys/HR Piping wonnen met 6-2 van Futsal Apeldoorn.

Na de winterstop werd er door menig kenner gezegd dat alleen een wonder Drachtster Boys/HR Piping in de play-offs zou kunnen brengen. Tot nu toe hebben de kenners gelijk, echter wonderen bestaan niet en vandaar dat de ploeg van trainer Symen Abe Hoekstra maar één ding staat te doen en dat is de resterende drie wedstrijden winnen en dan maar afwachten wat de concurrentie gaat doen. Beide zaken verliepen vrijdagavond in Drachtster voordeel. Zelf winnen en werken aan een beter doelsaldo en diverse concurrenten lieten de punten liggen. Drachtster Boys/HR Piping stijgt op de ranglijst van plek 8 naar plek 5.

Vanaf de start van de wedstrijd werd er gebruik gemaakt van de meevoetballende keepster, wat resulteerde in de 1-0 door Anita Vellema. Waarna de "Aruni Westerhout show" kon beginnen. Met twee doelpunten en twee assists was zij de vrouw van de eerste helft. Daar bovenop een doelpunt van Sieta de Vries en een wonderschoon doelpunt van Marleen Reenders (die langzaam op weg is om haar oude vorm weer terug te vinden) en dit leidde tot een ruststand van 5-0. In de tweede helft werd het 5-1, maar Jessie Prijs scoorde 6-1 en het werd tot slot nog 6-2.