Elke laatste zondag van de maand winkelen in Drachten tijdens de open zondag.
Elke laatste zondag van de maand winkelen in Drachten tijdens de open zondag. Ingezonden afbeelding

Elke maand open zondag in Drachten

DRACHTEN - Elke laatste zondag van de maand is open zondag in Drachten. Ruim 140 winkels in het centrum zijn dan geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Daarnaast zijn ook de winkels op de Stationsweg, tuincentra, bouwmarkten en de winkels op de Martin Luther King-boulevard geopend.

"Zondag 31 maart is de eerstvolgende open zondag," vertelt Rudy Verwoert, voorzitter van de Open Zondag-commissie. "We merken dat de open zondagen goed worden bezocht. Mensen die door de week druk zijn kunnen we nu een extra mogelijkheid bieden om op een vrije dag te komen winkelen. Ook de winkeliers zijn blij met de vrijheid die ze nu hebben. Het is de bedoeling dat het een begrip wordt: elke laatste zondag van de maand gezellig naar Drachten. Naast winkels zijn natuurlijk ook de terrassen geopend."

"Om de koopzondagen extra aantrekkelijk te maken worden er vanuit de werkgroep van Ha&Ie regelmatig festiviteiten georganiseerd. Zo waren er vorig jaar diverse thema's: back to school and work, duurzaamheid, een blaaskapel die de herfst door de straten blies en natuurlijk kerst, met concerten en extra open zondagen. Ook het komende jaar zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd. Wie hiervan op de hoogte wil blijven doet er goed aan 'Open zondag Drachten' te volgen op Facebook," tipt hij.
www.winkeliersverenigingdrachten.nl