Senioren Verkeersmarkt Glinstra State

BURGUM - Op 6 april van 10.00 uur tot 16.00 uur organiseert de Seniorenraad Tytsjerksteradiel een Senioren Verkeersmarkt in Glinstra State in Burgum. Er wordt wel vaker opfris- of bijspijkerlessen verzorgd in Fryslân maar nog niet eerder op deze schaal en voor senioren.

Er zijn diverse workshops, onder andere over verkeerstheorie, de dode hoek (met Virtual Reality bril) en over verkeerssituaties in Burgum. De fietsschool zal voorlichting geven over fit en veilig blijven fietsen met een praktijkles aansluitend (op de eigen fiets). Apotheek Burgum heeft informatie over medicijnen en verkeer. De Chauffeurs Vereniging Friesland geeft uitleg over de dode hoek. Bij het bewegingscentrum Reset kan men testen hoe fit men is.
Veilig Verkeer Nederland komt met een ogen- en gehoortest. Het Hulpmiddelen Centrum laat hulpmiddelen zien en heeft een oefentraject voor de scootmobiel. Er komt een ambulance. Giant komt met E-bikes. Univé laat de mogelijkheden van verzekering zien. De bezoeker kan informatie krijgen over het openbaar vervoer en het gebruik van de O.V. kaart. Ook de seniorenraad is aanwezig. De opening zal worden verricht door wethouder Tytsy Willemsma.

Elke bezoeker kan een formulier invullen waar men kan aankruisen welke deelnemers het beste uit de bus komt. Diegene met de meeste stemmen krijgt een bijpassende oorkonde. Uit al die ingevulde formulieren wordt de winnaar van een dinerbon getrokken. Wie zaterdags op klein- of buurkinderen past, kan ze gerust meenemen. Bovendien is de toegang gratis, evenals de koffie en thee.