Biljarters Drachten

DRACHTEN - De return driebanden uitwisselingswedstrijd van BC DC Drachten tegen Philips eindigde in een 47-25 zege. Philips kon geen revanche nemen op de 45-27 nederlaag in de eerste ontmoeting.

Jan van der Ploeg van Philips won vier partijen van zeven caramboles in elf, acht, dertien en drie beurten. Zijn moyenne over zes partijen was 0.529. Henk de Vries (moyenne 0.433) van BC Drachten won vijf en Peter Hoekstra (moyenne 0.5) en Martin Liefrink (moyenne 0.37) vier partijen. Sijtze van der Molen (moyenne 0.441) won vier keer en moest een remise tegen Romke Overzet toestaan. Romke (moyenne 0.36) won daarnaast twee partijen.

Verlies Buitenpost

APELDOORN - Het is Voetbalvereniging Buitenpost zaterdag niet gelukt punten te pakken in het cruciale duel tegen directe concurrent CSV Apeldoorn. In Apeldoorn werd het 3-1. De eerste helft was een waar kansenfestijn waarin alleen Buitenpost één keer via Rolf Dijk wist te scoren. Daarna gaven de Blauwkes niet meer thuis en vond de thuisploeg in de eindfase driemaal het doel. Door deze uitslag wisselen de ploegen van plaats op de rangplaats en staat Buitenpost op een nacompetitieplek.