Ilse van der Meulen (22) speelt de bal in naar Wim Braam.
Ilse van der Meulen (22) speelt de bal in naar Wim Braam. Foto: Janko van der Kooi

Korfballers Drachten op titelkoers

HOOGKERK - Korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel speelde zaterdag een goede generale tegen Hoogkerk voordat het zaterdag voor een alles of niets wedstrijd aantreedt tegen KF De Wâlden. Drachten versloeg Hoogkerk met dikke cijfers: 36-19.

Via een score van 12-8 halverwege de eerste helft liep Drachten gemakkelijk naar een geenszins geflatteerde 21-12 ruststand. Na een minuut of tien in de tweede helft had Drachten 28-17 op het scorebord staan en liep men eenvoudig naar de verdiende 36-19 eindstand. In de laatste wedstrijd van het zaalseizoen verdedigt Drachten één punt voorsprong tegen KF De Wâlden dat haar wedstrijd tegen een andere concurrent Ritola won. Winst voor Drachten betekent het kampioenschap. De scores voor Drachten: Jennie Terpstra 10, Ilse van der Meulen 10, Doenja Payer 4, Wilfred Oostra 4, Lyssa van der Ende 3, Jelmer Faber 2, Siemen Jan Miedema 1, Milan Mulder 1, Wim Braam 1.