Wielrenster Anouska Koster is een van de deelnemers van de Healthy Ageing Tour.
Wielrenster Anouska Koster is een van de deelnemers van de Healthy Ageing Tour. Foto: André Weening.

Healthy Ageing Tour meer dan wielrennen

SURHUISTERVEEN - Surhuisterveen is op donderdag 11 april start- en finishplaats van de tweede etappe van de Healthy Ageing Tour.

De streep van de eerste bonificatiesprint is getrokken voor het gemeentehuis van Tytsjerksteradiel in Burgum. De start (13.30 uur) en de finish (16.45 uur) zijn gesitueerd in Surhuisterveen. Bij de elite-vrouwen staan met Boels-Dolmans (de ploeg van wereldkampioene Anna van der Breggen), Trek-Segafredo (oud-winnares Ellen van Dijk), Canyon-Sram en WNT-Rotor vier absolute topteams aan de start. Ook de ploeg van Anouska Koster uit De Westereen, het Deense Virtu, staat aan het vertrek.

Het Healthy Ageing Netwerk Noord Nederland (HANNN) mobiliseert ondernemers, denkers en beslissers die bij kunnen dragen aan een gezondere regio. Samen bouwen ze aan een omgeving die gezondheid stimuleert. Van bewegen en voeding tot een gezonde omgeving, zingeving en sociale samenhang. Ook de basisscholen uit de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zijn betrokken bij het project. Donderdag 11 april krijgt het project een vervolg voor de groepen 7 en 8. In en rond het gebouw van de Rabobank in Surhuisterveen nemen ze actief deel aan workshops op het gezondheidsplein. Na afloop ontvangen ze een lunchpakket met gezonde inhoud en worden ze uitgedaagd om mee te doen aan de HAT Run, de Daily Mile. Samen met Singelland V.O. Surhuisterveen wordt op 29 maart een kookwedstrijd gehouden. Wie maakt het lekkerste en gezondste gerecht?