Juf Annerieke liet haar leerlingen veel mogelijkheden in de bouwwereld ontdekken.
Juf Annerieke liet haar leerlingen veel mogelijkheden in de bouwwereld ontdekken. Foto: Jacoba Hoeksma

Leerlingen zien hoe duurzame nieuwbouwwoningen zijn gemaakt

HURDEGARYP - Vrijdag 22 maart leverde VDM Woningen vier halfvrijstaande woningen op in Hurdegaryp.

De woningen aan de Easter Omwei maken onderdeel uit van het plan 'It Súd', een duurzame wijk waarbij de woning volledig elektrisch moet functioneren. Deze woningen hebben dan ook geen gasaansluiting en worden verwarmd met een warmtepomp. Verder zijn de woningen in de basis voorzien van een extra duurzame buitenschil. Door deze aanpak zijn de woningen meteen zeer comfortabel en energiezuinig.

Eén van de nieuwe bewoners van de halfvrijstaande woningen is Juf Annerieke die werkzaam is bij CBS de Lichtbron in Buitenpost. Juf Annerieke nam haar leerlingen afgelopen week mee naar de fabriek van VDM Woningen. Ze wilde op deze manier haar leerlingen kennis laten maken met het bouwproces van een nieuwbouwwoning.

De leerlingen ontdekten veel functies in de bouwwereld

De leerlingen kregen een kijkje in de keuken en ontdekten wat een grote verscheidenheid aan functies er mogelijk zijn in de bouwwereld. Daarnaast werd hen duidelijk gemaakt wat er op een tekenkamer of in een fabriek allemaal wordt bedacht en wordt uitgewerkt voordat een woning door de timmerman wordt gebouwd op de bouwlocatie.