Laatste optreden Horétha Drive In Show

RINSUMAGEAST - Op zaterdag 30 maart zal de 'Grande Finale' van de legendarische Horétha Drive In Show plaatsvinden in MFC De Beijer in Rinsumageast. DJ's Alex Bouma en Henk van Dijk zullen voor de allerlaatste keer op geheel eigen wijze muziek uit de jaren '60 en '70 ten gehore brengen.

De Horetha Drive In Show is een waar begrip in de regio; sinds de oprichting in 1970 in de Horétha bar in Rinsumageast, mede door Germ Kempenaar, hebben Alex Bouma en Henk van Dijk ontelbare keren achter het mengpaneel gestaan en singletjes gedraaid voor hun fans.

De drive in show mocht destijds een ware fanclub met meer dan tweehonderd fans achter zich scharen, en in 2012 is er zelfs een boek over de geschiedenis van Horétha uitgebracht. In 1975 zijn de DJ's met de drive in show gestopt, maar sindsdien zijn er toch nog een aantal optredens gegeven. Nu vinden Alex en Henk het dan echt tijd om definitief te stoppen. Nog eenmaal zullen zij plaatjes draaien voor het publiek.

Nog één keer plaatjes draaien voor het publiek

"We zijn in Rinsumageast begonnen en daar gaan we ook stoppen met de Horétha Drive In Show", aldus de DJ's.

Op zaterdag 30 maart gaan de deuren van MFC De Beijer om 20.30 uur open en de entree is 'als vanouds': €2,50 per persoon.