De gehuldigde leden van de jubilerende vrouwenbeweging 
Passage.
De gehuldigde leden van de jubilerende vrouwenbeweging Passage. Foto: Ingezonden

Leden jubilerend Passage gehuldigd

SURHUISTERVEEN - Tijdens de feestelijke jaarvergadering van de Christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging Passage Surhuisterveen-Opende, waarin tevens het 70-jarig jubileum werd gevierd, werden elf leden in het zonnetje gezet omdat zij 25, 40, 50, 55 of 60 jaar lid waren van voorheen de NCVB en nu Passage.

De jubilarissen, die 25 jaar lid waren, ontvingen naast een prachtig bos bloemen - in de kleuren paarswit - als herinnering ook een Passage-lepeltje. De leden die 40 of 50 jaar lid waren kregen een windlichtje met daarop het Passage-logo, het aantal jaren dat zij lid waren en het jaartal dat men lid was geworden en uiteraard het jaar 2019. De leden die 55 of 60 jaar waren kregen een geborduurde badhanddoek met daarop het logo van Passage en het aantal jaren dat men lid was. De windlichtjes zijn beschilderd door bestuurslid Menke Land en ook de badhanddoeken zijn door haar geborduurd. Passage telt momenteel 98 leden.
De aanwezigen genoten in Zalencentrum De Lantearne van een feestelijke koffietafel, terwijl Mattie Bruining de leden verraste met een door haar gemaakte powerpoint presentatie met meer dan 100 oude(re) foto's. De avond werd afgesloten met een optreden van theater HympHamp.

De jubilarissen van Passage. V.l.n.r. achter: Bregtje Hoekstra (55 jaar lid), Hennie Krol (60 jaar lid), Henke van Kammen (40 jaar lid), Menke Land (25 jaar lid), Klaske Janzen (40 jaar. lid) en Alie Lettinga (50 jaar lid). Voor v.l.n.r.: Wally Halma (55 jaar lid), Hillie van der Veen (55 jaar lid), Geertje Voorhorst (55 jaar lid) en Griet Bosma (25 jaar lid). Op de foto ontbreekt Froukje Snijder-Kok (zij is 40 jaar lid).