'Verbeelding van het landschap'

DE WILGEN - Marieke Mulder en Sjoerdtje Hak exposeren hun weergave van het landschap bij Galerie Buitengewoon. De tentoonstelling wordt gecomplementeerd met beelden van Jitse Sikkema.

Moeder en dochter werken vaak vanuit hetzelfde onderwerp, het landschap, maar hun uitwerking is totaal verschillend. Ze werken met een verschillende techniek en met andere expressies. Wat hen bindt is licht, de breking van licht door bomen, wolken en water. Licht en kleur vormen de kern van de schilderijen van Marieke. "Hoe het licht voortdurend verandert en tegelijkertijd tijdloos lijkt. Op die momenten dat het je zodanig treft dat je erdoor opgetild wordt, zodat je je heel klein voelt maar tegelijkertijd immens groot", legt Marieke uit.

Sjoerdtje schildert landschappen omdat er een lucht boven is. "Met name het Noordelijke landschap, met het spel van licht en donker in de wolken, de nevel en het water. De weidsheid van land en kust."

Jitse maakt beelden in pure klei, die door natuurlijke oxiden een prachtige kleurschakering hebben. Ze worden soms in brons gegoten, waarbij ze duidelijk het bekende handschrift behouden. "De voorstelling van mijn beelden kan soms figuratief zijn, soms gedeformeerd of abstract gerelateerd aan mensen of in combinatie met vogels. Ik probeer letterlijk en figuurlijk lagen aan te brengen."

'Verbeelding van het landschap' vindt van 6 april tot 30 juni plaats in Galerie Buitengewoon, aan Dr. Heawei 52 in De Wilgen. De galerie is ieder eerste en laatste weekend van de maand open van 13.00 tot 17.00 uur. Zaterdag 6 april zijn de kunstenaars zelf aanwezig. Kijk voor meer informatie op de website www.jitsesikkema.nl.

Interactieve reis

ROTTEVALLE - Geert van Tuinen en Gurbe Douwstra komen naar MFC It Werflân in Rottevalle.

Geert van Tuinen is al meer dan 25 jaar de sportieve stem bij Omrop Fryslân en nog altijd is hij even enthousiast. Op vrijdag 29 maart neemt hij de bezoekers mee op een openhartige reis door 25 fantastische radiojaren, waarin hij veel dingen heeft beleefd.

Het wordt een reis langs markante gebeurtenissen en vol boeiende anekdotes. Hij vertelt ook over zijn hartinfarct in 2015 en over de balans die hij langzamerhand weer terug vond. Hij neemt zijn oud-collega mee op deze avond. Gurbe Douwstra heeft meer dan 36 jaar voor Omrop Fryslân gewerkt maar kennen we als muzikant zijnde. Beide mannen waren jarenlang het geluid van Omrop Fryslân. Gurbe zal deze avond muzikaal ondersteunen. Kaarten voor deze voorstelling zijn voor €10,- verkrijgbaar aan de kassa.
De voorstelling vindt plaats op 29 maart om 20.00 uur. Reserveringen en inlichtingen via Ducky Visser op 0512-341741 of bij het emailadres visservanderveen8@gmail.com.