Tobias Borsboom in Rottevalle

ROTTEVALLE - Tobias Borsboom treedt op zondag 31 maart op in de Doarpstsjerke in Rottevalle.

Tobias Borsboom is één van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Hij kreeg zijn bekendheid met een dubbele nominatie voor de Dutch Classical Talent Award, die hem in 2015 werd uitgereikt. Hij is een veelgevraagd pianist in binnen- en
buitenland.

Op veler verzoek presenteert de Doarpstsjerke in Rottevalle daarom een sfeervol klassiek pianorecital door Tobias Borsboom. In zijn soloprogramma zal hij een onder meer idyllische en magistrale meesterwerken van Liszt en
Debussy ten gehore brengen.

Het concert begint om 15.00 uur, deuren gaan vanaf 14.30 uur open. Entree bedraagt €10,- inclusief koffie of thee. Voor inlichtingen of reserveringen kunt u mailen naar h.lansen@chello.nl.

'Allerlei lekkers uit de natuur'

BURGUM - IVN de Wâlden organiseert de cursus 'Allerlei lekkers uit de natuur'.

Tijdens deze cursus maak je kennis met eetbare planten die in het wild voorkomen.

De cursus bestaat uit twee cursusavonden en een excursie. Tijdens de eerste cursusavond wordt er begonnen met een theoretische introductie, daarna wordt er gezamenlijk gerechten met wilde planten klaargemaakt.

De cursussen vinden plaats om 9 en 16 april van 19.30 tot 21.45 uur bij Om de Dobben, aan de Langelaan 10 in Burgum. De datum en locatie van de excursie worden tijdens de eerste bijeenkomst bepaald.

Opgave kan via Betty Kooistra op 0511-463681, tussen 18.00 en 20.00 uur. Kosten zijn voor leden van IVN de Wâlden €35,-, niet-leden betalen €40,-.

Urker Mannenkoor Hallelujah

BURDAARD - het Urker Mannenkoor Hallelujah komt op zaterdag 30 maart naar MFC Het Spectrum in Burdaard.

Het Urker Mannenkoor Hallelujah is één van Nederlands bekendste koren. Het is een bloeiende zangvereniging met een duidelijk karakter. In een ontkerstenend Nederland mogen zij met tachtig mannen, waaronder ook veel jongeren, zingend de boodschap uitdragen. Hun repertoire bestaat uit psalmen, christelijke liederen in diverse talen en klassieke koorwerken.

Het optreden vindt plaats in de TIBB-theaterzaal van MFC Het Spectrum. Kaarten zijn aan de balie verkrijgbaar, maar ook vooral via www.mgtickets.nl. Kaarten kosten €15,-. De avond start om 20.00 uur.