Landschapsherstel Sintrale As: 2e ronde

BURGUM - Binnenkort start de tweede ronde van het gratis laten uitvoeren van landschapsherstel langs de Sintrale As (N356) tussen Nijega en Dokkum. Ruim 450 grondeigenaren, met grond binnen het gebied van De Sintrale As, hebben een uitnodiging ontvangen voor een informatieavond.

Dan wordt verteld hoe zij voor dit landschapsherstel in aanmerking kunnen komen. Belangrijke landschapselementen zijn onder andere: elzensingels, houtsingels en houtwallen. Deze worden gesnoeid en waar nodig bijgeplant. Inmiddels heeft aannemer SG Groen Groep Dokkum de eerste werkzaamheden in het gebied uitgevoerd. Als het kapseizoen in oktober weer begint, gaat de aannemer verder met het herstellen van de landschapselementen.
De informatiebijeenkomsten zijn verspreid over drie avonden en locaties, steeds van 20.00 tot 22.00 uur: woensdag 3 april, De Kruisweg, Haadwei 42, Damwâld. Donderdag 4 april, Dûke Lûk, De Wâl 13 in Feanwâldsterwâl en woensdag 10 april in De Pleats, Schoolstraat 82 in Burgum.

Voor meer informatie over het project kunnen grondeigenaren contact opnemen met bureau Noardlike Fryske Wâlden. Dit kan via de mail info@noardlikefryskewalden.nl of telefonisch op nummer 0511- 745200 (tussen 9.00 en 12.00 uur). Of neem een kijkje op de website www.noardlikefryskewalden/landschapsherstel.
De plannen voor dit landschapsherstel zijn een opdracht van de provincie Fryslân. De uitvoering gebeurt door vereniging Noardlike Fryske Wâlden en ingenieursbureau Antea Group.