De tentoonstelling toont een grote diversiteit van Rein Halbersma zijn werk.
De tentoonstelling toont een grote diversiteit van Rein Halbersma zijn werk. Foto: Ingezonden

Tentoonstelling Rein Halbersma in Schierstins

FEANWÂLDEN - Rein Halbersma is de man die deze tijd het landschap van Noordoost-Friesland vastlegt in inkt en verf. Tot en met 5 mei is zijn werk te bezichtigen in de Schierstins in Feanwâlden.

Zijn kunstwerken spreken de mensen aan door zijn herkenbaarheid en de trefzeker, snel neergezette landschappen. Met verschillende technieken beeldt hij de kleistreek met terpdorpen en boerderijen, de moerassige streken en de parken rond de states uit. Eerder oogstte hij waardering om zijn schilderijen van koeien en paarden.

De beeldend kunstenaar volgde schilderscursussen bij onder andere Peter van Houten. Door veel te kijken, observeren en het uitproberen van diverse technieken is hij een veelzijdig kunstenaar geworden. Zijn tekeningen van landschappen zijn van sepia of gewassen inkt. Hij maakt olieverfschilderijen, aquarellen en pasteltekeningen. Zijn werk is tot en met 5 mei te bezichtigen in de Schierstins in Feanwâlden. Hij is zelf op diverse zaterdagen of zondagen aanwezig, op zondag 31 maart, zaterdag 6 april, zaterdag 13 april en zondag 14 april, zondag 28 april en zaterdag 4 mei. De Schierstins is van dinsdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur geopend, behalve tijdens concerten, lezingen en zaalverhuur.