"Als je compassie voor je tekenwerk krijgt, krijg je dat ook voor andere dingen", vindt Annelies Middel. Foto: Ingezonden

Teken- en schilderscursus 'Anatomie en portret'

DRACHTEN - Op 4 april is er een proefles van de teken- en schilderscursus 'Anatomie en portret'.

Onder deskundige begeleiding van anatomie- en schildersdocente Annelies Middel werk je vanuit je eigen startpunt aan het verbeteren van je vaardigheden en leer je de belangrijke basis die voor het tekenen en schilderen van een goed portret van belang zijn. "De kracht van de cursus is dat vakkennis van anatomie wordt gecombineerd met waarneming zodat je echt leert kijken. Het seizoen is onderverdeeld in clusters van drie lessen. De eerste keer is gericht op anatomisch tekenen en de tweede en derde keer mag je ook schilderen", vertelt docente Annelies Middel.

Het atelier is gevestigd aan de Groningse Noorderhaven, maar sinds twee jaar worden de lessen ook in Drachten gegeven. Friezen die beter willen leren tekenen en schilderen kunnen tot de zomer instappen in deze cursus bij NoorderAteliers.

De gratis proefles op 4 april vindt plaats van 9.30 tot 12.30 in De Lawei in Drachten. Aanmelden kan via info@noorderateliers.nl. In september gaat een nieuw seizoen van deze cursus van start. kosten hiervoor bedragen €265,- voor tien lessen. Kijk voor meer informatie op www.noorderateliers.nl.