Kunstschilder Jan J. de Vries noemt zijn werk een verslag van zijn leven.
Kunstschilder Jan J. de Vries noemt zijn werk een verslag van zijn leven. Foto: ingezonden

Expositie kunstschilder Jan J. de Vries

BEETSTERZWAAG - Kunstschilder en ex-patiënt Jan J. de Vries toont een verslag van zijn leven.

Komend weekend is er bij Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag een bijzondere expositie van kunstschilder en ex-patiënt Jan J. de Vries. Ruim 55 schilderijen worden geëxposeerd die Jan zelf beschrijft als 'lyrisch expressionistisch'. Alle werken zijn te koop voor een goed doel.

Voor Jan is schilderen een manier om zichzelf en zijn gevoelens uit te drukken. Zijn werk bestaat vooral uit landschappen, waar hij zich ook door laat inspireren. Zijn stijl valt op door het kleurgebruik waaraan de vormen ondergeschikt zijn gemaakt. Hij gebruikt gemengde technieken, verf en krijt om zijn schilderijen te kunnen realiseren.

Door gezondheidsproblemen moest Jan een stapje terug nemen voor wat betreft het schilderen. Hij wil graag een een goede bestemming voor zijn schilderijen en schenkt een deel van zijn werk aan Revalidatie Friesland. De opbrengst van de verkoop gaat naar een innovatief project voor patiënten.

Bij Revalidatie Friesland kunnen kinderen, jongeren en volwassenen terecht die medisch specialistische revalidatie nodig hebben. Binnen Revalidatie Friesland werken meerdere disciplines intensief samen met en voor de patiënt. Door middel van persoonlijke benadering en een geheel op de patiënt afgestemde behandeling wordt gestreefd naar het voorkomen en verminderen van belemmeringen.

Zaterdag 30 maart en zondag 31 maart kan iedereen tussen 15.00 en 20.00 uur zijn werken bekijken bij Revalidatie Friesland, aan de Hoofdstraat 3 in Beetsterzwaag. Entree voor deze expositie is gratis.

Kijk voor meer informatie op
www.revalidatie-friesland.nl.