Lezing over de documentaire WAD

URETERP - Zaterdag 30 maart komt de bekende filmer Ruurd Jelle van der Leij in de Fûgelhelling. Ruurd Jelle is de maker van de prachtige documentaire WAD, die zoals de naam al zegt, over de Waddenzee gaat.

Aan de hand van prachtige foto´s en video´s over de natuur neemt Ruurd Jelle de bezoekers mee in een reis over het wad en de (onbewoonde) eilanden. Tijdens de film wordt duidelijk welke gebeurtenissen de makers van de film hebben doorgemaakt. Zware apparatuur moet soms over kilometers land worden meegenomen, door zand en water. Vervolgens moet er gewacht worden op het juiste moment, daar is veel geduld en doorzettingsvermogen voor nodig. Soms moet er dagenlang worden gewacht op dat ene moment, die dan uiteindelijk maar drie seconden te zien is in de film.
Aan het eind van de lezing vraagt Ruurd Jelle aandacht voor 'De Nederlandse meeuwengids', een boek dat hij samen met Merijn Loewe maakte. Acht jaar lang heeft hij hiervoor vele uren en dagen doorgebracht op een steiger in Grou voor het observeren en fotograferen van de meeuwen. Hier zal hij prachtige opnamen van laten zien. Hij wist drie jaar achter elkaar dezelfde meeuw voor de lens te krijgen. De meeuw was herkenbaar aan het ringetje om zijn poot.
Na de lezing kunt u het boek kopen en laten signeren door Ruurd Jelle.

De lezing is zaterdagavond 30 maart om 19.30 uur in de Fûgelhelling in Ureterp. De zaal gaat vanaf 19.00 uur open. Kosten bedragen €5,-. Opgeven kan via
info@defugelhelling.nl.