Luca Jasper van FMT Sport won zilver op de districtskampioenschappen.
Luca Jasper van FMT Sport won zilver op de districtskampioenschappen. Foto: Ingezonden

Judoka's FMT Sport en Judo Kings naar NK

NORG - Met acht judoka's stond FMT Sport Oentsjerk/Feanwâlden zaterdag 16 maart in Norg op de mat bij de districtskampioenschappen voor de jeugd tot 15 jaar. Bij deze kampioenschappen draait het eigenlijk maar om één ding: plaatsing voor het Nederlands kampioenschap.

Dat lukte vijf judoka's, Judith Groothoff (13 jaar, tot 63 kilogram) plaatste zich met een derde plek. Ook Sander de Vries (11 jaar, tot 38 kilogram (won de plek om het brons. Sven Mooijen (12 jaar tot 42 kilogram) won eveneens brons. Voor Luca Jasper (13 jaar, tot 55 kilogram) was er zilver, evenals voor Sil Velstra (13 jaar, tot 38 kilogram.

In de klasse tot 36 kilogram won Minke de Ruiter uit De Westereen van de Judo Kings brons. In de klasse tot 40 kilogram waren de Kings sterk. Goud was er voor Milou Hendriks. Sanne Hartman uit Sexbierum kwam in de finale en won het zilver en Rumaisa Ifrisan (Judoschool Oord) nam het brons in ontvangst. In de klasse tot 44 kilogram won Amara Buwalda uit Bolsward het brons.

Anna Fleur Visser uit Sint Annaparochie had een sterke poule in haar klasse tot 57 kilogram en won brons. In de klasse tot 34 kilogram won Boaz Elzinga uit Mûnein knap het brons en daarmee een plek op het Nederlands kampioenschap. In de klasse tot 42 kilogram won Marc Veenstra uit Kollumerzwaag het goud. In de klasse tot 50 kilogram deden Thijs Boorsma uit Leeuwarden en Wesley Smid uit De Westereen, beiden behaalden een top 5 klassering, Smid werd kampioen.