De zaalvrouwen van Drachtster Boys juichen na de 3-2, maar het
winnende doelpunt telt niet.
De zaalvrouwen van Drachtster Boys juichen na de 3-2, maar het winnende doelpunt telt niet. Foto: Tibbesma Fotografie

Drachtster Boys in mineur, Be Quick is laatste

GRONINGEN - Je leest wel eens dat scheidsrechters een bepalende rol spelen tijdens een voetbalwedstrijd. (met of zonder hulp van de VAR). Welnu, vrijdagavond was het wel een zeer bijzonder einde van de wedstrijd tussen de Groninger studentes van Drs. Vijfje en de Drachtster zaalvrouwen.

Bij een stand van 2-2 en nog drie seconden op de klok werd er door Drachtster Boys/HR Piping een intrap genomen die door Anita Vellema op het doel werd geschoten terwijl de zoemer klonk voor het einde van de wedstrijd. Ook de eerste scheidsrechter floot voor het einde, de bal ging tijdens het fluitsignaal echter in het doel. Gejuich bij de meiden van Drachtster Boys/HR Piping en ontzetting bij Drs. Vijfje. Na enig overleg tussen de eerste en de tweede scheidsrechter werd het doelpunt toegekend.

Er werd te vroeg gejuicht; de derde scheidsrechter bemoeide zich er ook mee en na enkele minuten van overleg werd het Drachtster doelpunt alsnog afgekeurd. Er zou een been van een andere speelster aan de bal hebben gezeten dan dat van Anita Vellema en dus was de bal, volgens de scheidsrechters bij nader inzien, niet rechtstreeks in het doel verdwenen. En de wedstrijd op zich? Doelpunten van Aruni Westerhout en Jessie Prijs aan Drachtster zijde en van Vesna Veltrop en Arte Brueren leidden tot de 2-2. Drachtster Boys/HR Piping heeft officieel protest aangetekend bij de KNVB over de gang van zaken en de rol van de scheidsrechters. Vrijdag speelt Drachtster Boys/HR Piping thuis in de SNIJ Noordhal om 20.30 uur tegen Futsal Apeldoorn.

Be Quick Dokkum

Be Quick Dokkum heeft de belangrijke wedstrijd tegen concurrent en tevens staartclub Zeerobben met 2-0 verloren. De beide doelpunten vielen na rust. Vijf minuten na rust kwam de thuisclub via David van der Pol op 1-0. Be Quick probeerde de schade te herstellen. De mee naar voren gekomen Ynte Koopal kopte naast uit een hoekschop van Janco Wiersma en de laatste schoot twee minuten later hard in het zijnet. Een kwartier voor het einde scoorde Dylan Drent de tweede treffer. Be Quick moest steeds meer terug en mocht niet klagen dat keeper Eelke Kooistra een tweetal sterke reflexen in huis had bij gevaarlijke schoten. Het bleef 2-0 en dat was gezien het overwicht van Zeerobben in de tweede helft volkomen verdiend. Be Quick neemt door deze nederlaag de laatste plaats over van Zeerobben. In de komende weken krijgt de Dokkumer formatie drie thuiswedstrijden op rij. Bedum komt zaterdag als eerste naar het Tolhuispark.
Broekster Boys leed in deze eerste klasse een 1-3 nederlaag tegen Noorscheschut.

Het dames zaalvoetbalteam van De Wâlden won met 6-0 van Drachtster Boys 3 en heeft één punt minder dan koploper Nieuw Roden.